Sayfalar

8 Kasım 2009 Pazar

Diyarbakırspor 1-2 Galatasaray

Son iki deplasmanını kalesinde 3'er gol golüp kaybeden Galatasaray için bu kadar eksik ile Diyarbakır maçının kolay geçmeyeceği belliydi. Bir de üstüne henüz 10. dakikada yenilen gol eklenince maçın zorluğu iyice arttı.
Rijkaard son maçlardaki dizilişini korudu ve sadece tek değişikliği cezalı Mustafa Sarp'ın yerine Ayhan'ı oynatarak gösterdi. Böyle olunca Galatasaray yine rakibine çok az pozisyon (hatta sadece 2 pozisyon verdi) ama daha ilk pozisyonda yenik duruma düştü. Yenilen golde kademe hatası yapan Ayhan ile yerini kaybeden Hakan Balta'nın hataları büyüktü. Ama pozisyonun öncesini takip edecek olursak Mehmet Topal ilk 10 dakikada 3 kez Kewell'a pas atmak isterken hep topu kaptırdı ve 3. kaptırışı gol ile sonuçlandı. Gerçekten Mehmet Topal ayarındaki bir futbolcunun aynı pası 3 kez atamamasını anlayamıyorum. Rijkaard bunu da geliştiremez ki. Ayrıca Leo Franco'nun da golde iyi yer tutamadığı bir gerçek.
1-0 dan sonra 30. dakikaya kadar Galatasaray oldukça bocaladı. Bu bocalamada Diyarbakır'ın oynadığı sert futbolun ve hakeminde buna göz yummasının da etkisi vardı. Ancak bu dakikadan sonra özellikle Kewell'ın oyuna ağırlığını koymaya başlaması ile Galatasaray baskı kurmaya başladı ve gol adeta geliyorum dedi. Atılan golden bahsederken Sabri'den bahsetmemek olmaz. İnanılmaz gelişimi devam ediyor. 90 dakika boyunca hiç yorulmadan hem savunmada hem de hücumda çok iyi oynadı. Gol vuruşu da kusursuzdu. İnşallah böyle oynamaya da devam eder.
İkinci yarının başlarında da daha derli toplu bir Galatasaray vardı. Oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdiler ve Arda ile golü bulmakta da gecikmediler. Bugün Arda üzerindeki moral bozukluğunu atmış gibiydi. Sevmediği sağ kanatta oynamasına rağmen çok istekliydi ve çok mücadele etti. Özellikle bir kaç pozisyonda karşısındaki rakiplerini çok iyi ekarte etti ve eski günlerine döneceğinin sinyalini verdi.


2-1 den sonra tam Galatasaray rahatlamışken Barış çok gereksiz bir sarı kartla ikinci sarısını gördü. Ancak bu dakikadan sonra Rijkaard Nonda'nın yerine Linderoth'u aldı ve 4-3-1-1 dizilişine döndü. En ileri uca Kewell'ı ve arkasına da Arda'yı koydu. Orta sahayıda Ayhan, Topal ve Linderoth ile ısıran bir üçlüyle sağlama aldı ki yaptığı bütün bu hamleler çok doğruydu. Doğru hamlelerin karşılığını da yaklaşık yarım saat 10 kişi oynamasına rağmen kornerden gelen bir pozisyon haricinde Diyarbakırspor'a pozisyon vermeyerek gördü.
Baros'un, Keita'nın ve Sarp'ın olmadığı, geriye düşmesine ve yarım saat 10 kişi oynamadığı deplasman maçını kazanması Galatasaray için çok önemliydi. Her şeyden önemlisi ise Arda'nın tekrardan kendini bulmaya başlamasıydı.
Hakem hakkında konuşmak istemiyorum ama görüldü ki hafta içi Diyarbakırspor başkanının yaptığı hakemler hakkındaki konuşmalarından oldukça etkilenmiş. Gözünün önünde Tolga'nın Barış'ı topsuz alanda iterek yere düşürdüğü pozisyonda kırmızı kartı gösteremedi ve maç boyuncada Diyarbakırspor'un sertliğine göz yumdu. Demek ki neymiş maçtan önce takımını sahaya çıkarmamakla tehdit edeceksin federasyonu ve hakemlerin kendi lehine düdük çalmasını sağlayacaksın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder