Sayfalar

22 Kasım 2009 Pazar

Cumartesi Görünümü

Sunderland 1-0 Arsenal
Liverpool 2-2 Manchester City
Chelsea 4-0 Wolverhampton
Manu 3-0 Everton
Birmingham 1-0 Fulham
Hull City 3-3 West Ham


Sunderland kendi evinde iyi oynamaya devam ediyor ve dün ki Arsenal galibiyeti ile bu sene evlerinde 7 maçta 16 puana ulaştılar. Sunderland için galibiyetten daha önemli olan Arsenal gibi 11 maçta 36 gol atan bir takıma karşı kalesini gole kapatmaktı. Gerçekten çok zor bir işi başardılar ve 4.lük için olan iddialarını bir kez daha gösterdiler. Maçın tek golünü ise Darren Bent attı ki bence bu formuyla Bent Premier ligde bu yılın en iyi transferi ve daha şimdiden 10 gole ulaşmış durumda. Eğer bu form durumunu sezon sonuna kadar devam ettirebilirse 2010 Dünya Kupasında Rooney ile birlikte İngiltere hücum hattının en büyük silahı olacaktır.Bent hakkındaki daha önceden yaptığımız yorum için tıklayınız.


Liverpool ise Torres'siz kötü gitmeye devam ediyor. Dünkü maçta da öne geçmelerine rağmen beraberliği zor kurtaldılar. Yunan oyuncu Kyrgiakos bence Liverpool savunmasında oynayabilecek kalibrede bir oyuncu kesinlikle değil. İkinci golde SWP'si bu kadar kolay döndürmesi anlaşılır gibi değil. City cephesinde de durumlar pek iç açıcı değil. Dünkü beraberlikle üst üste 6. beraberliklerini aldılar ki bu cidden çok zor gerçekleştirilebilecek bir istatistik. Liverpool maçında City'i canlandıran oyuncu ise oyuna sonradan giren Tevez'di. Onun girmesiyle City çok iyi hücum etmeye başladı ve 8 dakika içerisinde iki gol buldu ama hemen bir gol yiyerek üstünlüklerini koruyamadı. Adebayor'un attığı kafa golü ise çok ustacaydı.

Lampard, Drogba, Ballack ve Deco'nun oynayamadığı maçta Chelsea Wolverhampton'u ilk 20 dakikada bulduğu 3 golle geçerek Premier Lig tarihinde 1000. galibiyetine ulaştı. Ancelotti Hiddink'den devraldığı düzeni oturmuş takımın üzerine daha fazla koyarak çok iyi bir seri yakaladı ve Chelsea son 12 maçtır ligde kendi sahasında hiç puan kaybetmedi. Şu an ki for durumlarıyla uzak ara şampiyonluğun en büyük adayı durumundalar ama gelecek haftaki Arsenal deplasmanları onlar için çok önemli.


Manu ise Everton karşısında 3-0'lık net bir skor elde etti. Fletcher'ın yukarıdaki resminde de görüldüğü gibi vole ile attığı gol ise tek kelimeyle muhteşemdi ve benim bu hafta şu ana kadar izlediğim en güzel goldü. Giggs'de 2. golde Carrick'e yaptığı asist ile yine kadar zeki ve değerli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi.
Ferguson hafta içi oynayacakları Beşiktaş maçında büyük bir ihtimalle rotasyona gidecek ve Obertan gibi yedek oyunculara şans tanıyacak. Umarım Beşiktaş'ta bundan yararlanabilir ve İngiltere'den 1 puan çıkarabilir ama bu iş gerçekten çok zor.
Manu'dan son bir haber verecek olursak İngiliz basınına göre Ferguson gelecek sene Van Der Sar'ın yerine CSKA'lı Igor Akinfeev'i transfer etmeyi düşünüyor ki bence de artık Akinfeev'in daha büyük bir takımda forma giyme vakti geldi geçiyor.


Real Madrid 1-0 Racing Santander
A.Bilbao 1-1 Barcelona
Tenerife 1-2 Sevilla
Deportivo 2-1 A.Madrid

El Classico öncesi İspanya'da zirve el değiştirdi. Real Madrid Higuan ile yine kazanmasını bildi ve gelecek haftaki Nou Camp'taki maça daha rahat çıkabilecekler. Barcelona ise Bilbao'da iki puanla birlikte hafta içi oynanacak Inter maçı öncesi Messi'yi de kaybetti. Şu anda işler Katalan ekibi için hiçte iyi gitmiyor. Eğer hafta içi Inter karşısında puan kaybederlerse Şampiyonlar Liginde gruptan dahi çıkamama riski ile karşı karşıya kalacaklar ki hafta sonunda da Real Madrid'i ağırlayacaklar. Guardiola'nın takımı için cidden çok kritik 2 maç.

Sevilla ise üst üste 3. galibiyetini alırken A.Madrid'te işler hala kötü gidiyor. Bu hafta da 90+5'de yedikleri golle Deportivo'ya mağlup oldular...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder