Sayfalar

6 Ekim 2009 Salı

Takip Edilmesi Gerekenler # 1: Miralem Pjanic

2 Nisan 1990 doğumlu olan Bosnak futbolcu Pjanic Lyon'a 7.5 milyon euro'ya Metz'den transfer oldu ve Lyon'da Juninho'nun ayrılması ile birlikte hem onun 8 numaralı formasını hem de saha içindeki görevlerini devraldı. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen teknik direktör Claude Paul ona güveniyor ve büyük sorumluluklar veriyor. O da bu seneki performansı ile ona güvenenlerin yüzünü kara çıkartmıyor. Özellikle duran topları kullanmadaki becerisi ile Juninho'dan çok şeyler öğrendiğini gösteriyor. Ayrıca oyun zekasıda her geçen gün gelişiyor ve bundan bir kaç yıl sonra avrupa'nın en iyi oyun kurucularından birisi olmaya aday. Ama yine de savunma yönü hala zayıf ve bu yönünü kesinlikle üst seviyelere çıkarmak zorunda.
Bu sene ligde 8 maçta görev aldı ve 1 gol+1 asist ile oynadı.Ama asıl faydayı şampiyonlar liginde ve elemesinde oynadığı maçlarda sağladı. Eleme maçında Lyon'un Anderlecht'i 5-1 ile bozguna uğrattığı maçta kilidi frikik golü ile açtı ve takımının rahat bir maç ve eleme geçirmesini sağladı. Şampiyonlar liginde ise kritik Fiorentina maçında takımını galibiyete taşıyan golü attı. Debrecen deplasmanında ise takımını adeta tek başına taşıdı ve 1 gol+2 asist ile oynadı.
Genç Boşnak oyuncu bence bu yıl en dikkat edilmesi gereken oyunculardan bir tanesi ve Lyon'un futbolcu pazarlama yeteneğini düşünürsek bir kaç yıla yüksek meblağlarla İngiltere ya da İspanya'ya gitmesi kesin gibi.

Not: Lyon'un dünya futboluna pazarladığı oyuncuların bir kaçı şöyle:
  • Karim Benzema: 35 milyon euro'ya Real Madrid'e
  • Michael Essien: 24.4 milyon pound'a Chelsea'ye
  • Eric Abidal: 20 milyon pound'a Barcelona'ya
  • Mahamadou Diarra: 17 milyon pound'a Real Madrid'e
  • Florent Malouda: 13.5 milyon pound'a Chelsea'ye
Listeye bakınca en büyük adayların Chelsea ve Real Madrid olduğu görünüyor:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder