Sayfalar

7 Ekim 2009 Çarşamba

Bu Adam Hiç Akıllanmayacak Mı???

Hıncal Uluç her ne kadar sporun bütün dallarını bildiğini iddia etse de tek yaptığı iş olumsuz eleştiri yapmak ve birilerinin kellesini istemektir. Bu kelle istemeye olayını daha önce bir çok kez yaşadık. Adam sanki Türk futbolunda tek yetkili kişi. Kimin geleceğine ve gideceğine karar veriyor tek başına. Bundan yıllar önce Galatasaray teknik direktörlüğe Fatih Terim'i getirdiğinde hem Fatih Terim'e hem de Galatasaray'a demediğini bırakmamıştı ve Fatih Terim'in kellesini istemişti. Ama Fatih Terim bu eleştirilere 4 şampiyonluk ve uefa kupası ile cevap verdi. Daha sonra Mustafa Denizli Milli Takımda İrlanda ile eleme maçı oynarken yaptığı eleştiriler nedeniyle Mustafa Denizli tarafından "İçimizdeki İrlandalı" ilan edildi. Tabi bu listeyi daha da uzatabiliriz. Mesela Lucescu'yu korkak ve karizmatik değil diye eleştirmesi (Lucescu'nun hem Türkiye'de hem de Ukrayna'da ulaştığı başarılar ortada) ve Milli Takımı dünya 3.lüğüne taşıyan Şenol Güneş'i sırf karizmatik değil diye bütün turnuva boyunca Kazım Kanatla birlikte yerden yere vurması bu saçma sapan eleştirilerden bir kaçı. Şimdi de aldığı tek yenilgiden sonra Rijkaard'ı yerden yere vuruyor ve Go Home Rijkaard diye yazısına başlık atıyor. İşte Rijkaard için sarf ettiği bazı sözler:

* “Bu tokat Rijkaard’ı kendisine getirmezse gider. Gitmezse, gönderilmeli.”

* “Ya Frank Rijkaard futbolu bilmiyor ya da Süper Lig’i ve G.Saray’ı hiçbir şekilde ciddiye almıyor.”

* “Yahu sen başka şey bilmez misin? Aklın başka şeye basmaz mı? Bir maçtan ötekine başka şeyler düşünmekten aciz misin?”

* “Sen nasıl hocasın Rijkaard?”

Şu yaptığı yorumlarda elle tutulacak bir tek yapıcı yorum yok. Tamamı hakaretvari eleştiriler. Elbette bu saydığım futbol adamları da Rijkaard'da eleştirilebilirler. Hatta eleştirmeliler ki hatalarını daha kolay görebilsinler. Ama bu eleştiriler bu kadar saçma ve yıkıcı özellikte olmamalıdır. Rijkaard'ın tek bir yenilgi sonrası futbolu bilmemekle suçlanması ancak olsa olsa abesle iştigaldir ve hastalıklı bir zihniyetin göstergesidir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder