Sayfalar

9 Ekim 2009 Cuma

İyi Futbolcu,Kötü Hoca vol.2:Roberto Donadoni

9 eylül 1963 doğumlu olan Roberto Donadoni futbolculuk hayatına Atalanta'da başlamıştır ve 1986 yılında Milan'a transfer olmuştur. Daha sonra Rijkaard ve Van Basten'in de katılımlarıyla efsane Milan takımında yer almıştır ve 6 scudetto, 3 şampiyon kulüpler kupası, iki kıtalararası kupanın kulbundan tutmuşluğu vardır (tabi bu takımda büyük kaptanFranco Baresi'yi unutursak ayıp etmiş oluruz). En büyük özellikleri yaptığı driplingler ile adrese teslim ortalarıydı. Günümüzde bile kanat beklerinin izlemesi gereken en büyük yıldızlardandır çünkü bir kanat beki nasıl oynamalı en iyi onun maçları izlenerek anlanılabilir. 1996 yılında ise Milan'dan ayrılarak ABD'nin yolunu tutmuştur ve bir yıl boyunca Metrostars takımının formasını giymiştir. Ama Milan ile olan ayrılığı fazla sürmemiştir ve tekrardan Milan takımına dönerek 2 yıl daha büyük başarılar kazandığı takımının formasını giymiştir. Milan formasıyla toplamda 285 maça çıkmıştır ve 18 gol atmıştır. Futbolu ise 2000 yılında Al-İttihad takımında bırakmıştır ki Milan seyircilerinin en çok üzüldüğü konulardan biriside jübilesini Milan'da yapamamış olmasıdır.
Ayrıca 63 kez İtalya Milli Takımının formasını giydi ve 5 gol attı.


Donadoni'nin teknik direktörlük kariyeri ise ne yazık ki futbolculuk kariyerinin yanından bile geçemez. Sırasıyla Lecce, Livorno, Genoa, tekrar Livorno, İtalya Milli Takımı ve Napoli takımlarını çalıştırdı ve neredeyse hepsinden istifa etmek zorunda kaldı. Özellikle 2008 Avrupa Şampiyonasında 2006'da Dünya Kupasını kazanmış olan İtalyan Milli Takımına oynattığı futbol tam bir felaket ve hayal kırıklığıydı. İtalya grupta Hollanda karşısında yaşanan 3-0 lık hezimete rağmen son anda şansının da yardımıyla gruptan çıksa da çeyrek finalde İspanya'ya elenerek evine erken döndü ve bu sonuç Donadoni'nin Milli Takım kariyerinin sonu oldu. Bu yılın başında ise Napoli'ni başına geçen İtalyan Teknik adam yine çok başarısız oldu ve 7 maçta sadece 7 puan alarak Serie A 'da görevine son verilen ilk teknik adam oldu.
Her ne kadar Milan taraftarları onu çok sevselerde şu anda bu kadar kötü durumda olmalarına rağmen (ligde 7 maçta ancak 9 puan toplayabildiler ve sadece 4 gol atabildiler) yine de onun Leonardo'nun yerine Milan'ın başına geçmesinden oldukça korkuyorlar ve forum sitelerinde Milan'ın hocası olmaması için dua ediyorlar.Varın gerisini siz düşünün...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder