Sayfalar

11 Şubat 2010 Perşembe

Galatasaray 3-2 Antalyaspor

2 kere öne geçiyorsun, tonla gol kaçırıyorsun yine de maçı bırakmayıp kazanıyorsun ama yine de eleniyorsun. Dün gece bence yazık oldu Galatasaray'a. Tamam belki Galatasaray çok iyi top oynamadı ama şans da yanında değildi. İki top direkten döndü, sırf M.Sarp altı pasın içinde 4 net pozisyonu harcadı ve orta sahadan çekilen bir şutun korner olması nedeniyle gol yendi. Tabi bunların hepsini şansızlık ile açıklayamayız. Biraz da oyuncuların zekalarını ve yeteneklerini sorgulamakta fayda var. Öncelikle orta sahadan çekilen bir şuta M. Topal ile M. Sarp'ın neden böyle bir müdahalede bulunduklarını ben anlayamadım. M. Sarp'ın 4 tane net pozisyonu harcaması ise tamamen yetenek ve zeka ile açıklanabilir.
Şimdi herkes Galatasaray'ın santroforsuzluğundan dem vuracaktır. Bende santrafor eksikliğinin oldukça fazla hissedildiği kanısındayım ki ta başından beri Nonda'nın gönderilmesine karşı çıkan yazılar yazdım. Ancak ortada bir de gerçek var ki o da Galatasaray'ın santraforsuz 3 gol bulduğu ve çok daha fazlasını da harcadığıdır. Şu anda Galatasaray'ın asıl sorunu santraforsuz kalmasından ziyade orta sahanın göbeğinde görev yapan M. Topal'ın berbat oynamasıdır. Hem savunma görevini yerine getiremiyor hem de hücuma çıkarken kaybettiği topların haddi hesabı yok. Bir de bunların üstüne M.Topal oynayınca Sarp'ın performansında da gözle görülür bir düşüş oluyor. İkinci en büyük sıkıntı ise sağ bekte Sabri'nin olmamasıdır. Onun yerine oynayan Uğur'da top ezmek konusunda M.Topla ile adeta yarışıyor. Keita ile olan uyumsuzluğu ise had safhada. Bu takımın düzelmesi için Sabri'nin acilen takıma katılması ve Rijkaard'ın orta sahada M.Topal'ın olmadığı dizilişleri denemesi gerekiyor. Mesela bence orta sahada M.Sarp-Emre Çolak ve Elano'yu oynatırken ileri üçlüde ise solda Arda'yı, sağda Gio'yu, uç noktada ise Keita'yı denemelidir. Böylece hem Gio istediği bölgede oynamış olur, hemde Arda rakip savunma oyuncular arasında eriyip gitmez.
Dün Galatasaray'da en iyi oynayan oyuncu tartışmasız Elano idi. Hem ileride hem de savunmada oldukça iyi işler yaptı ve belkide geldiğinden beri en iyi performansını sergiledi. En çok da onun bu araya giden performansına üzüldüm.


Günün en anlamlı pankartı ise bulduğu her fırsatta Galatasaray'a sallayan ve nankörlükte sınır tanımayan Hakan Ünsal hakkında açılan pankarttı. Hazırlayanların ellerine sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder