Sayfalar

28 Şubat 2010 Pazar

Santraforlu Oyun


Bu sezon ligde izlediğim en tempolu maçlardan birisiydi. Hem Galatasaray çok istekliydi hem de Kasımpaşa. Galatasaray maça sağda Sabri, solda Caner, stoperlerde ise Neill ve Servetle başladı. Bu dörtlünün önünde M.Topal ve Ayhan, onların önünde de devamlı yer değiştiren Arda,Dos Santos ve Keita vardı. İleri uçta ise Jo tek forvetti. Kağıt üstünde Galatasaray'ın dizilişi böyle olsa da maçın genelinde Sabri ve Caner devamlı hücuma destek verirken M.Topal Servet ile Neill'in önünde çıpa görevi yaptı ve hücuma çok az çıktı.
Maça gelecek olursak bir santraforun Galatasaray'ın sistemi için ne kadar önemli olduğunu bu maçla çok iyi gördük. Jo hem sırtı dönük aldığı topları çok iyi saklayıp takımını hücuma taşıdı hemde yaptığı çapraz koşular ile arkasında oynayan Arda, Dos Santos ve Keita'yı savunmanın arasına kaçırdı. Galatasaray savunma halinde iken ise daha çok sol forvet gibi sola yakın oynadı. Takıma daha fazla alıştığı vakit hem çok gol atacaktır hem de attıracaktır.


Jo'nun arkasında oynayan Arda, Dos Santos ve Keita üçlüsü o kadar çok yer değiştirdiler ki kimin nerede oynadığı belli değildi. Bu üçlü içerisinde tartışmasız en iyi oynayan Dos Santos'du. Devamlı dikine oynadı ve takımın tempo kazanmasını sağladı. Keita ise çalımlarda ve driplinglerde ne kadar başarılı ise son paslarda da bir o kadar başarısız. O harika çalımları atan ayak bilekleri nasıl olurda bu kadar başarısız paslar atar anlayabilmiş değilim. Ama yinede attığı inanılmaz golle maçı çeviren adam oldu. Bu üçlü içerisinde en zayıf halka ise Arda'ydı. Belki çok çalışıp bir de gol attı ama çok da fazla top ezdi. Topla birlikte özellikle bazı pozisyonlarda çok yavaş kaldı. Eskiye nazaran kilo problemi olduğu rahatlıkla görülebiliyor.
Uzun zaman sonra tekrardan formasına kavuşan Sabri'nin ise maç eksiği olduğu çok belliydi ve yenilen golde de kademe hatası yaptı. Ancak yine de hücuma olan katkıları ile onun oyununun Keita üzerindeki olumlu etkileri onu bu takımın değişmezlerinden yapıyor.
Bu maçla birlikte Fenerbahçe ile olan puan farkı 5'e çıktı ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir adım atıldı. Gelecek hafta Eskişehirspor deplasmanında alınacak üç puan Galatasaray'ı yüzde 90 şampiyonluğa taşır. Tabi birde daha bu takıma Elano, Kewell ve Baros'un katılacağını unutmamak gerek. Bu üçlünün katılımı ile hem oyun sıkıştığında oyuncu değişikliği için alternatifler artacak hem de Galatasaray'ın orta sahadaki pas çevirme hızı olumlu yönde değişecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder