Sayfalar

25 Ocak 2010 Pazartesi

Galatasaray 1-0 Gaziantepspor

Tv'yi açıp sahanın zeminini görünce hemen aklıma Uğur'un Konyaspor maçında 18 ay sakatlanmasına neden olan zemin geldi ve maçın başında dua ettim hiç bir futbolcunun sakatlanmaması için. Açıkcası bu tür zeminlerde federasyon hala niye maç oynatmakta ısrar ediyor anlamış değilim. Bu tür maçlarda hem futbolcuların sakatlanma riskleri çok yüksek oluyor hem de maçı izleyenlerde maçtan hiç bir zevk alamıyorlar.
Maça gelecek olursak Galatasaray eksikliklerinin çokluğunda 4-3-3 sistemi yerine Nonda'nın tek forvet olduğu, Arda'nın onun arkasında serbest olarak oynadığı ve Elano'nun ise M.Sarp'a yakın oynadığı bir sistemle maça başladı. Sol açıkta ara dönemin en formda oyuncusu Caner görev yaparken sağ açıkta ise Barış oynadı.
Sağ kanatta oynayan Uğur ile Barış'ın hücumda hiç bir şey üretememeleri nedeniyle Galatasaray bütün ataklarını Caner'in olduğu sol kanattan geliştirdi. Hatta Hakan Balta'nın Caner'e fazla destek olamamasına rağmen Caner çok efektif bir maç çıkardı ve Galatasaray adına maçın en pozitif adamı oldu. Onun arkasında oynayan Hakan Balta ise her ne kadar hücuma fazla destek olamasada devre arasında fiziken daha güçlenmiş olarak döndü ki bu da Galatasaray savunması için oldukça iyi bir haber. Sağ kanadın işlememesini ise iki nedene bağlıyorum. Birincisi Barış'ın toplu oyunda oldukça yeteneksiz bir futbolcu olması ve iki pas yapamaması, ikincisi ise Uğur'un zeminden dolayı çok ürkek olmasıydı. Elano ve Arda'ya gelecek olursak bu zemine rağmen Elano gayet iyi oynadı ve bence Caner'den sonra takımın en iyisiydi. Ancak Rijkaard'ın onu çıkarıp Jo'yu oyuna almasını anlayamadım. Hatta değişiklik tabelasında Elano kendi numarasını gördüğünde yaşadığı şaşkınlıkta kameralara çok iyi yansıdı. Tamam rijkaard'ın Jo'yu alıp çift forvete dönmesini anlayabilirim ama sahada bu kadar kötü Arda ve Barış varken çıkacak oyuncu Elano olmamalıydı. Arda ve Nonda ise takımın tartışmasız en kötüleriydiler. Takımları adına top ezmekten başka hiç bir şey yapmadılar. Keita döndüğünde ve Jo takıma yerleştiğinde yedek kalması gereken iki oyuncu Nonda ile Arda'dır bence. Savunmada görev yapan Neill hakkında yorum yapmak için henüz çok erken ama benim gördüğüm kadarıyla Galatasaray'ın şu anki mevcut savunma oyuncularından topu oyuna sokma konusunda çok daha başarılı.
Dos Santos transferine gelecek olursak yapılacak böyle bir transferin ben akla mantığa uygun bir tarafını bulamıyorum. Hele bir de Caner bu kadar form tutmuşken bu transfer oldukça gereksiz olacaktır. Bence yapılması gereken orta sahaya M. Sarp'ın yanına topu oyuna sokma kabiliyeti yüksek bir oyuncu almak olacaktır. Umarım Dos Santos söylentisi Üstünel'in daha önceki transferlerde medyayı uyutmak için kullandığı taktiklerdendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder