Sayfalar

31 Ocak 2010 Pazar

Denizlispor 1-2 Galatasaray

Aslında bu maç hakkında konuşacak çok fazla bir şey yok. Bir tarafta Türkiye Süper Liginin Los Galacticos'u olarak gösterilen Galatasaray, diğer tarafta ise 18 maçta tek bir galibiyet alamayan ve neredeyse küme düşmesi garanti olan Denizlispor. Her ne kadar kağıt üstünde bu kadar fark olsa da maç başa baştı. Daha doğrusu sadece orta saha mücadelesi vardı. Her iki takımda düzgünce pozisyona giremedi.
Maça Galatasaray 4-5-1 dizilişi ile başladı. Savunmada Caner-Servet-Neill-Uğur, savunmanın önünde M. Sarp, içlerde Elano ile Emre Çolak, sağ ve sol dışta Barış ile Arda, ileri uçta ise Jo oynadı. Jo çok fazla güçlü bir oyuncu olmasa da hem çok gezmesi ile savunmanın dengesini bozuyor hem de çok hızlı ve teknik bir oyuncu. Özellikle ilk yarının sonunda Denizlili savunma oyuncusunu perişan ettiği pozisyonda ne kadar kolay adam gaçebildiğini gösterdi. Jo hakkında tek korkum Süperligin sertliğine dayanıp dayanamayacağı. Aynı korkuyu Dos Santos için de taşıyorum. Çünkü her iki oyuncu da sert oyuncular değiller.
Galatasaray'da en beğendiğim oyuncu Barış'tı. Hem ilk golün pasını verdi hem de çok mücadele etti. Arda'da ki düşüş ise gol atmasına rağmen devam ediyor. Yine çok top ezdi ve bir türlü efektif bir oyun sergileyemedi. Bence kaptan bu sene sonunda satılarak hem kulübe para kazandırılmalı hem de Arda'nın önü açılmalı.
Savunmada Neill ile Servet kusursuzlardı. Neredeyse hatasız oynadılar. Bence ara dönemde yapılan transferler içinde Galatasaray'a en fazla faydası dokunacak oyuncu hem tecrübesiyle hem de zekasıyla Neill olacak. Sağ bekte ise Sabri'nin yokluğu oldukça fark ediliyor. O olmayınca Galatasaray'ın sağ kanadının hücüm gücü oldukça düşüyor çünkü Uğur ileri çok fazla çıkamıyor, çıksa da iyi ortalar yapamıyor. Bugünde yenilen golde kademe hatası yapıp tutması gereken adamı kaçırdı. Caner ise her ne kadar istemediği mevkide oynasada hata yapmadı ve vasatın üzerinde bir maç çıkardı.
Leo Franco hakkındaki görüşlerim bu maç ile yine değişmedi. Bence oldukça vasat bir kaleci ve bir tek olsun maçı kazandıracak bir kurtarış yapamıyor. Hala Nonda'nın yerine Leo Franco'nun gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Nonda bu kadar formsuz olsa da en azından arada bir maç kazandırabiliyordu. Leo Franco'nun geldiğinden beri bir tek maçkazandırdığını göremedim. Bugün yenilen golünde çıkarılabilecek bir top olduğunu düşünüyorum ama Leo yine basiretsiz kaldı bu pozisyonda da.
Dos Santos hakkında yorum yapmak için erken ama bence ileri uçta oynayabilecek bir oyuncu değil. Onun en başarılı olduğu mevki sağ kanat ama o mevkiye de Keita gelecek. Belki maç içerisinde Keita ile yer değiştirerek oynayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder