Sayfalar

25 Ocak 2010 Pazartesi

Milano Derbisi ve Mourinho Şov

Son günlerdeki Milan'ın form durumu ve E'too'nun Afrika Kupasında olması nedeniyle maçın favorisi olarak Milan'ı görüyordum ama Mourinho'nun Inter'i eze eze Milano derbisini kazanmasını bildi. Özellikle Milan'sa Nesta'nın olmaması ve yerine 38'lik Favalli'nin oynaması bu kaçınılmaz sonu hazırladı. Ta bi bir de maçın henüz başındaki Sneijder'in direkten dönen füzeside Milan'ı psikolojik olarak oldukça etkili.
Maça 4-3-1-2 dizilişi ile başlayan Inter'de E'too'nun yokluğunda ileri ikili de Milito ile Pandev görev yaptılar ve Milan'ı paramparça ettiler. Özellikle Pandev'e hayran kaldım. Milito'ya hem ilk golde attığı pas hem de ikinci yarının ortalarında attığı pas inanılmazdı. Eminim ki bu maçtan sonra Lazio yönetimi ve seyircileri kafalarını duvarlara vurmuşlardır böyle bir oyuncuyu bedelsiz olarak kaybettikleri için. Yalnız şunu da belirtmek gerekir ki hem Pandev hem de Milito birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. Birisinin yokluğunda diğerinden bu derece iyi bir performans beklemek hayal ürünü olur.
Eğer Sneijder henüz 25. dakikada atılmasaydı çok daha farklı bir skor da görebilirdik çünkü Inter inanılmaz rahat pozisyonlar buluyordu. Maçın kırılma anlarından birisi Sneijder'in gördüğü kırmızı iken diğeri ise ikinci yarının başında Ronaldinho'nun az farkla auta çıkan volesiydi. Eğer bu vole gol olsaydı Milan maçı kazanabilirdi.
Bu maçtan sonra Leonardo benim gözümden epeyce düştü çünkü henüz 25. dakikada 10 kişi kalmış rakibi karşısında yaptığı hamleler ya yanlıştı ya da geç yapıldı. En azından ikinci yarının başında forvet hattını çiftlemesi gerekirken o Gattuso'yu çıkarıp oyuna Seedorf'u aldı ve Borriello'nun Samuel ve Lucio arasında kaybolmasına göz yumdu. Huntelaar değişikliğini ancak dakika 80'e gelmişken ve skor 2-0 olmuşken akıl edebildi ama atı alan çoktan Üsküdar'ı geçmişti.
Maçın benim açımdan güzel yanları San Siro'nun halı saha gibi zemini (Galatasaray maçından sonra göze inanılmaz hoş geldi), Beckham'ın ortaları ve bir kanattan diğerine attığı ayağa paslar ile maçın son dakikalarındaki Mourinho şovdu. Bu adam belki bir çok kişiye antipatik gelebilir ama futbola da ayrı bir güzellik kattığı bir gerçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder