Sayfalar

14 Haziran 2010 Pazartesi

Dünya Kupası II Dördüncü Gün


4. günün yorumuna son şampiyon ile başlamak gerekiyor. Paraguay karşısında 4-2-3-1 dizilişi ile mücadele eden İtalya Pirlo'nun yokluğunda oldukça fazla yaratıcılık eksikliği çekti. Lippi Pirlo'nun yokluğunu Montolivo, Marchisio ve De Rossi ile kapatmaya çalıştı ancak çok da başarılı olamadı. Açıkcası İtalya'nın puan kaybı benim için hiçte sürpriz olmadı. Savunması ile ünlü bir takımın tandeminde hala Cannavaro'nun oynuyor olması o takımın Dünya Kupasında çok da fazla şansının olmadığının en iyi göstergesidir. Paraguay ise oldukça sağlam bir savunmaya sahip ve duran toplar haricinde gol yemesi çok zor. Paraguay maçlarında iddaacılar kesinlikle alt oynamalıdırlar.
Hollanda ise Robben'siz çıktığı Danimarka maçında yaratıcılıktan uzaktı ama yinede 2-0 kazanmasını bildi. Danimarka maçlarda eğer ilk golü bulamazsa çok sıkıntı çekecektir çünkü yaratıcı oyuncu neredeyse hiç yok.
Kamerun bu turnuvada benim en büyük hayalkırıklıklarımdan bir tanesi oldu. Bu kadar ruhsuz bir oyun beklemiyordum. Sanki Eto'oyu kullanmamak için özel bir taktik geliştirmiş gibilerdi. Artık grupta bütün avantaj Hollanda ile Japonya'ya geçti. Japonya Danimarka maçından en azından bir beraberlik çıkarabilirse gruptan çıkar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder