Sayfalar

31 Mart 2010 Çarşamba

Arsenal 2-2 Barcelona II Futbola Doyum Noktası


Kuralar çekildiğinden beri Arsenal'in Barcelona'yı durdurabileceğini ve en az onun kadar topa hakim olarak turu geçebileceğine inanıyordum. Bir de Iniesta'nın olmaması ve Fabregas'ın forma giymesi ile iyice ümitlenmiştim ancak Barcelona ilk 15 dakika öyle bir top oynadı ki akıllara ziyan. Ben hayatım boyunca böyle bir maç başlangıcı görmedim. Zaten oynanan oyunda istatistiklere aynen yansıdı (gol olarak değil ama). Bu süre zarfında Barcelona'nın 9 şutu varken Arsenal'in hanesinde 0 yazıyordu. Topla oynamalarda da Barcelona'nın %76'ya %24'lük gibi inanılmaz bir üstünlüğü vardı ki herhalde Arsenal bu kadar düşük oranları bir daha görmez. Maç bu şekilde ilerlerken üstüne birde Arshavin ile Gallas'ın sakatlanarak oyundan çıkmaları eklendi. Durum böyle olunca kadro derinliği zaten sınırlı olan Wenger'in ilerleyen dakikalarda oyuna müdahele etme şansı iyice azaldı. Arsenal'in tek şansı 5-0 bitmesi gereken ilk yarının Almunia sayesinde 0-0 bitmesiydi. Ancak ikinci yarının hemen başında Pique'nin inanılmaz topunu gole çeviren Ibra maçın gidişatını iyice belli etti. Bu golden sonra Bentner'in kafa vuruşunu Valdes'in çıkarması ise maçın kırılma noktalarından bir tanesiydi. Zaten kaçan bu pozisyonun ardından Xavi yine yaptı yapacağını ve Ibra'ya inanılmaz bir pas attı. Ibra'da kendine yakışır bir şekilde pozisyonu bitirdi.


Bo golden sonra her şey bitti diye düşünürken Wenger son kozunu oynadı ve Sagna'yı oyundan alarak yerine Walcott'u sahaya sürdü. Eboue'yi de sağ beke attı. Bu değişiklikten sonra Arsenal Barcelona'nın zayıf tarafı sol kanattan yüklenmeye başladı ve Walcott'un girişinden 3 dakika sonra Walcott ile gole buldular. Morallenen ve diri Walcott ile iyice yüklenmeye başlayan Arsenal ceza sahasında Puyol'un Fabregas'ı düşürmesi ile penaltı kazandı ve Fabregas ile de gole çevirdi. Pozisyondaki penaltı kararı tartışmalı olduğu gibi Puyol'a çıkan kırmızı kart tamamen yanlıştı. Arsenal'in bu baskısında Wenger'in oyuncu değişikliğinin ne kadar payı varsa Guardiola'nın yaptığı Ibra-Henry değişikliğinin de en az o kadar payı vardı.
Rövanş maçında Barca'da Pique ve Puyol, Arsenal'de ise Fabregas cezalı oldukları için oynayamayacaklar. Dünkü maçı izlememiş olsam Arsenal'in tur şansı olduğunu düşünebilirdim ama Barcelona'nın dünkü futbolundan sonra Arsenal'in turu geçme şansı yok...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder