Sayfalar

9 Ağustos 2009 Pazar

Community Shield

Sir Bobby Robson'un anılması ile başlayan Community Shield'de maçın başında denge vardı. Her iki takımda maça 4-4-2 düzeni ile başladılar. Manchester'da Alex Ferguson beklenilenin dışında bir kadro ile sahaya çıktı ve Giggs ile Valencia'yı yedek soyundurdu. Açıkcası bu kadro yapısı bende Chelsea'nin maçı rahat kazanacağı izlenimi doğurdu.Ancak Chelsea kornerinde Evra'nın topu çizgiden çıkarmasından sonra Manchester Nani ile birazda Cech'in hatalı olduğu bir gol buldu ve bütün dengeler bu dakikadan sonra Manchester lehine bozuldu.Chelsea sağ kanadında oynayan Ivanovic ile Essien bu dakikalarda bolca hata yaptılar ve Manchester'a pozisyon şansı verdiler ki bence Ivanov'un Evra'ya yaptığı iki faulde sarı kart ile cezelandırırmalıydı ama hakem birisini es geçti.Özellikle Evra'nın performansı hem savunmada hemde hücumda muhteşemdi bu dakikalarda. Bu dakikalarda Chelsea'yi oyunda tutan kişi ise Peter Cech'ti. Chelsea ilk yarının sonlarına doğru Lampard liderliğinde yavaş yavaş maçta üstünlüğü ele geçirdi ve bunu maçın sonuna kadar sürdürdü ve iki gol bularak öne geçmesine rağmen Rooney'in son dakikadaki golüne engel olamadı ve maçın 90 dakikası 2-2 beraberlik ile bitti.Penaltılarda ise Manchester'la oyuncuların çok kötü peneltılarına karşılık Chelsea'li oyuncular harika vuruşlar kupayı takımlarına kazandırdılar.
Manchester takımı her ne kadar maçı beraberlik ile tamamlamış olsa bile Ronaldo ve Tevez kayıpları ile bu yıl ligde işleri çok zor.Oyun sıkıştığı vakit oyunu açabilecek yaratıcı oyuncu sıkıntısı çekiyor Manchester (sadece Giggs var o da 35 yaşında). Savunmada oynayan Evans ise çok yetenekli bir oyuncu ve Manchester'da uzun süre oynayabilecek kapasitede.
Chelsea ise ilk 25 dakika dışında Manchester'dan daha iyi oynadı ve şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu gösterdi. Ivanovic ve Anelka dışında fazla aksayan bir oyuncu yoktu.Ayrıca Ancelotti'nin değişiklikleride hep başarılıydı....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder