Sayfalar

17 Eylül 2009 Perşembe

Panathinaikos 1-3 Galatasaray


Servet ve Gökhan'ın yokluğunda Galatasaray savunmanın ortasında Emre Aşık ve Emre Güngör ikilisi ile başladı.Bir çok kişinin aklında bu ikilinin güven vermediği düşüncesi vardı ancak erken gelen golün avantajıyla ve orta sahada oynayan Mustafa Sarp ile Mehmet Topal'ın yardımlarıyla Galatasaray geride iyi kapanabildi. Ta ki klasikleşmiş Emre Güngör sakatlığına kadar bu böyle devam etti.Henüz 20. dakikada Emre Güngör kasığından sakatlandı ve yerini Uğur Uçar'a bıraktı.Böylece Hakan Balta sol stopere,Uğur'da sol beke geçti ve Galatasaray savunması iyice karmaşık bir hal aldı.Ama yine de ilk yarı fazla bir tehlike yaşamadı Galatasaray kalesi.
İleri dörtlüde ise yorgun Arda'nın yerine Elano ilk onbirde sahaya çıktı.Önceki maçlarına göre takıma daha alışmış bir görüntü sergiledi ama hala temposunda ve geriye gelip top almada sıkıntılar yaşıyor.Yine de her 3 golde de payı olması çok önemli.Solda oynayan Kewell ise yine idare etti.Keita'da bugün hücumdan çok savunmaya yardımcı oldu ve önemli işler yaptı.
İkinci yarının hemen iki gol daha bulunması işleri çok daha kolaylaştırdı.Ancak bu futbolcularda rehavete neden oldu ve Panathinaikos üst üste ve çok tehlikeli pozisyonlar üretti.Özellikle bu pozisyonlarda Leo Franco ve Emre Aşık çok başarılıydılar.Ayrıca Sabri'nin de hakkını yememek lazım.Belki fazla hücuma destek olamadı ama o da savunmada çok başarılıydı ve bir kaç pozisyonda çok kritik müdahelelerde bulundu.Rijkaard ile birlikte her geçen gün kendini geliştiriyor.İnsan keşke şu Rijkaard Sabri'nin o ilk çıktığı zamanlarda gelebilseydi demeden edemiyor.Belki şimdi çok daha farklı bir Sabri olacaktı.
Ama bence maçın yıldızı her ne kadar 1-2 net pozisyonu değerlendirememiş olsa da Baros'tu.Çok yırtıcı bir oyun sergiledi ve özellikle ilk golde Panathinaikos'lu savunma oyuncusunu perişan etmesi izlenmeye değerdi.Gün geçtikçe kendisini buluyor ve bu sistemin değişmez oyuncularından bir tanesi.
36 yaşındaki Emre Aşık ise tam bir profesyonel.Ne zaman görev verirse yerine getiriyor ve bugünde kusursuz oynadı ki bence Rijkaard onu normal zamanda da Gökhan Zan'ın yerine tercih etmeli.
Oyuna sonradan giren Uğur Uçar ise alışık olmadığı sol bekte oynamasına rağmen bir kaç ofsaytı bozduğu pozisyon haricinde sırıtmadı.
Bugün her ne kadar Galatasaray maçı 3-1 kazanmış olsa da cidden çok şanslıydı.Ama Panathinaikos gibi bir takıma deplasmanda 3 gol atmak ve savunmada bunca eksiği olmasına rağmen maç 3-0'a gelene kadar pozisyon vermemek sadece şans ile açıklanamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder