Sayfalar

8 Mayıs 2010 Cumartesi

Sevilla 2-3 Barcelona


Maçtan önce Sevilla'nın Barca'yı zorlayabileceğini hatta en azından bir puan alabileceğini düşünüyordum ama bu akşam bir kez daha gördüm ki Barcelona-Real Madrid ikilisi ile diğer takımlar arasında uçurum var. Bizim ligimizde dahil olmak üzere neredeyse bütün liglerde büyük bir çekişme ve takımlar arasında denge var. Mesela Hollanda'da Twente ilk kez şampiyon oldu, keza Fransa'da yıllar sonra Marsilya şampiyonluğa ulaştı, Almanya'da her sene olduğu gibi son haftaya kadar büyük bir çekişme yaşandı, İngiltere'de dananın kuyruğu halen kopmuş değil, bizim ligimizde de artık her sene bir takım çıkıyor ve 3 büyüklere kafa tutuyor. Ancak İspanya La Liga'da ise geriye doğru bir gidiş var ve La Liga gittikçe İskoçya Premier Ligine benzemeye başladı.
Maça gelecek olursak Barcelona;

Valdes

Dani Alves Pique Puyol Maxvell

Bousqets

Xavi Keita

Pedro Bojan

Messi


dizilişi ile başladı ve henüz 5. dakikada Messi'nin harika golü ile öne geçerek psikolojik olarak rahatladı. Erken gelen golün vermiş olduğu rahatlık ile Barcelona 70. dakikaya kadar maça hakim oldu oldu ve 2 gol daha bularak skoru 0-3'e taşıdı. Bunun yanında en az 5 net pozisyon kaçırdı. Ne olduysa 68. dakikada Kanoute'nin golünden sonra oldu ve Barca inanılmaz bir şekilde çok fazla strese girdi. Bir de üstüne 3 dakika sonra gelen Fabiano'nun golü eklenince Barca'da ayaklar titremeye başladı ve maçın kontrolü 10 kişi oynayan Sevilla'ya geçti. Ancak Sevilla beraberlik golünü bulamadı ve Barcelona şampiyonluğunu ilan etti sayılır.
Bugün bir kez daha anlaşıldı ki Ibrahimovic olmadığı vakit Barcelona ileri ucu ve Messi çok daha iyi oynuyorlar. Ibra'sız forvet hattı hem çok daha hareketli hem de maç sıkıştığı vakit oyun içerisinde pozisyon değiştirebiliyor. Ancak Ibra oynadığı vakit sadece santrafor mevkinde görev yapabildiği için Messi'de sağ tarafa sıkışıyor ve Barca'nın ileri uçtaki efektifliği oldukça azalıyor. Bu da gösteriyor ki her oynanan finalde gol atan ve gerektiğinde forvet hattının her yerinde oynayabilen Etoo'nun sırf artistlik hareketler yapabiliyor diye Ibra ile değiştirilmesi ve üstüne bir de dünyanın parasının sayılması oldukça hatalı bir transferdi Barcelona adına. Gelecek sene Guardiola ne yapıp edip Ibra'dan kurtulmalı ve yerine sistemine daha uygun bir forvet oyuncusu transfer etmeli. Ayrıca sol beke de kesinlikle bir transfer şart...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder