Sayfalar

20 Aralık 2009 Pazar

Galatasaray 1-0 Gençlerbirliği

Kewell'ın yine merkez forvet olarak başladığı maçta sağ ve sol forvetlerde Keita ile Arda oynadı. Arkalarındaki orta saha üçlüsünde ise sağ içte Elano, sol içte M. Sarp oynarken ortada M. Topal ile başladı maça Rijkaard. Savunmada ise mecburiyetten dolayı hata yapmada birbirleriyle yarışan Uğur-Servet-Hakan Balta-Caner dörtlüsü oynadı. Özellikle sol bekte oynayan Caner ile sol stoper olarak görev yapan Hakan Balta'nın yaptıkları hataları anlayabilmek mümkün değil. Eğer Gençlerbirliği'nde forvette Kahe'nin yerinde başka birisi olsaydı maçı iki farkla filan kazanabilirlerdi. Kaleci Leo Franco'nun ne özelliği varda Galatasaray kalesini koruyor ben hala anlamış değilim. Gençlerbirliği'nin net 3 atağında topu bizim tv başında izlediğimiz gibi izledi. Üçünde de yerinden dahi kımıldayamadı. Bu adam ne zaman maçı kazandıran bir kurtarış yapacak çok merak ediyorum.
Orta üçlüye gelecek olursak Mehmet Topal ile M. Sarp çok ama çok kötü bir maç çıkardılar. Bunun en büyük sorumlusu ise devamlı yerini kaybeden ve ileriye saçma çıkışlar yapan M. Sarp'tı. Tamam bu çıkışlar iyi niyetle yapılıyor olabilir ama M.Sarp şunu unutmamalı ki onun asıl görevi rakip defanstan dönen topları toplamak. O bu işi yapmayınca hem Galatasaray atakları tazelemekte sıkıntı yaşadı hem de Gençlerbirliği hücuma rahat çıkma fırsatları yakaladı. Elano ise yine maç boyunca düzgünce pas alamadı ve ortalarda fazlaca gözükmedi ama golde Keita'ya attığı harika ara pas ile kalitesini yine bir kez daha gösterdi ve maçı çözen adam oldu bence.
İleri üçlüde ise Keita'nın ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gördük. Ayağına aldığı her topta tehlike yarattı ve Gençlerbirliği savunmasını özellikle ilk yarı perişan etti. Kewell ise yine her zaman ki gibi hep doğru yerlerdeydi ama son vuruşlarda şansızlık yaşadı. Ofsayt nedeniyle verilmeyen golünde yaptığı vuruşu ise tekrar tekrar izlemeye doyamadım.
Arda'ya gelecek olursak forvet hattının tek aksayan kısmıydı. Her geçen gün daha kötü oynuyor ve ne yazıkki gün geçtikçe Hasan Şaş gibi olmaya başladı. Ayağına top aldı mı bir türlü çıkarmıyor ve rakip takımın savunmaya zamanında yerleşmesine neden oluyor. Baros döndüğü vakit bence ileri hatta yedek kalacak ilk kişi bu formuyla Arda'dır.
Bu kadar sıkıntıya rağmen şu anda lider olmak ise çok ama çok önemli. Ara dönemde savunmaya ve orta sahaya yapılacak iki transfer ile her şey yoluna rahatlıkla girebilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder